Samen met een van onze partners, beheren we de website van een grote politieke partij. Vanzelfsprekend monitoren we de site voortdurend. Afgelopen dinsdag zagen we ineens dat de bezoekersaantallen dramatisch omhoog schoten. Kennelijk hadden veel zwevende kiezers niet genoeg aan het verkiezingsdebat en gingen ze online op onderzoek uit.

Alle hands aan dek!

Ook al gaat het om een landelijk politieke partij, het gebeurt niet elke dag dat er ineens duizenden mensen tegelijkertijd de website bezoeken. Vandaar dat we meteen in actie kwamen. Het was zaak ervoor te zorgen dat de site niet overbelast werd, maar veilig en snel bleef draaien. Zo vlak voor de verkiezingen is het immers belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de juist informatie.

Finetunen en optimaliseren

Hoewel de bezoekers van de site nergens last van hadden, leek het ons een goed idee om te kijken hoe we de verhoogde bezoekersaantallen zo goed mogelijk konden blijven opvangen. De hele avond zijn we in de weer geweest met zaken als het wijzigen van instellingen en het verplaatsen van bestanden. Om drie uur ‘s nachts hebben we een herstart van het systeem gedaan zodat de wijzigingen van kracht werden.

Een geslaagde verkiezingsdag

Alle inspanningen hebben effect gehad. Zoals we al hadden verwacht, liepen de bezoekersaantallen op de verkiezingsdag nog verder op. Op het hoogtepunt waren er zo’n tienduizend bezoekers. De website kon het echter moeiteloos aan. Zonder ook maar een hikje, handelde hij alle bezoekers af.

Tijd voor taart

Ook onze partner was tevreden. Op donderdag werden we verrast met taart en een kratje bier. Dat ging er wel in na alle hectiek! Inmiddels kijken we heel tevreden terug op de verkiezingen. Eens te meer is bewezen dat we wel wat kunnen hebben bij Computel!