Sinds begin 2016 is de Wet Meldplicht Datalekken in werking getreden. Elk bedrijf is sindsdien verantwoordelijk voor het beveiligen van privacy gevoelige informatie. Als klant- en/of betalingsgegevens op straat komen te liggen, dan ben je als bedrijf de klos en kunnen er flinke straffen worden uitgedeeld.

Veel bedrijven denken dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen, maar de regels worden steeds strenger. De opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens staat al voor de deur en die zal de duimschroeven nog verder aandraaien.

Hoe werkt SSL?

Door de nieuwe wetgeving is het belangrijker dan ooit je te wapenen tegen cybercriminelen die gegevens aftappen. Het onderscheppen van berichten is voor hackers makkelijker dan het lijkt. Met een SSL (Secure Socket Layer) certificaat snij je hen de pas af. Het SSL protocol zorgt ervoor dat alle gegevens die vanuit je website over internet gaan, versleuteld zijn. Daarmee zijn ze onbruikbaar voor hackers die de data in handen willen krijgen.

Google is dol op SSL!

Naast veiligheid zijn er nog meer redenen om een SSL certificaat aan te schaffen. Zonder SSL kan je website onbetrouwbaar overkomen. Het schrikt bezoekers flink af als ze de melding krijgen: “Pas op, onveilige website!” Google Chrome geeft al zo’n melding wanneer een website niet versleuteld is. Het is een kwestie van tijd voor andere browsers zullen volgen.

Een laatste pluspunt van een SSL certificaat is dat het wonderen doet voor je SEO. Met een SSL certificaat scoor je hoger in de zoekresultaten.

De mogelijkheden

Wil je een SSL certificaat aanschaffen, dan zijn er verschillende opties:

  • Uitgebreide validatie én groene adresbalk (extended validatie)
    Voor webshops, banken en commerciële websites
  • Validatie zonder groene adresbalk (organisatie validatie)
    Voor publieke websites zonder commerciële functie
  • Validatie zonder groene adresbalk (domein validatie)
    Voor niet-publieke websites

Al deze certificaten zijn leverbaar door Computel.

Geen geld voor zoveel voordelen

Er is al een SSL certificaat met domeinvalidatie leverbaar voor € 1,20 per maand. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Meestal ben je voor een paar tientjes per jaar klaar. Een kleine investering als je bedenkt wat er tegenover staat: een betrouwbare, veilige website. Wij zeggen: DOEN!

Interesse?

Wil je meer informatie over SSL of wil je een SSL certificaat afschaffen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.