Vaste kantoortijden en werkplekken zijn steeds minder vanzelfsprekend. Flexibiliteit is de nieuwe norm. We willen de vrijheid om ook thuis of onderweg te kunnen werken. Daarvoor moeten we overal en altijd een volledige, veilige werkomgeving tot onze beschikking hebben. Cloud computing maakt dit mogelijk. Via internet kun je altijd en overal inloggen op je desktop. Inclusief alle applicaties en gegevens die erbij horen. Ideaal!

De voordelen van het nieuwe werken

De flexibele werkplek heeft veel voordelen. Je hoeft niet meer te investeren in dure servers. Ook het inrichten van firewalls en virusscanners, het maken van back-ups, het regelen van licenties of het updaten van software is niet langer nodig. Dat doet je provider wel. Schaalbaarheid is geen issue meer. Heb je capaciteit nodig, dan krijg je die. Wil je afschalen, dan kan dat ook makkelijk. Je betaalt dus alleen voor de capaciteit die je echt nodig hebt. Al met al een hoop kosten en kopzorgen minder!

Hoezo nieuw? Al meer dan 10 jaar!

Bij Computel weten we precies wat er allemaal komt kijken bij het aanbieden van cloud services. Al meer dan tien jaar hebben we een eigen datacenter waarmee we Werkplek Standby aanbieden. Vooral de laatste vier jaar heeft dit een enorme vlucht genomen. Bedrijven die eerst nog terughoudend waren om over te stappen, zetten nu massaal hun eigen servers bij het grof vuil om over te gaan naar de cloud.

Nu nog meer mogelijkheden

Nu het nieuwe werken volwassen is geworden, worden er ook hogere eisen aan gesteld. Sinds kort bieden we daarom twee vormen van Werkplek Standby aan. Naast de standaard variant, hebben we ook een Citrix versie. Het voordeel hiervan zit hem vooral in de grafische mogelijkheden, de performance en gebruikersgemak. Je hebt bovendien geen last meer van haperingen bij het bekijken van een filmpje of video.

Interesse?

Het nieuwe werken maakt heel wat los. Wil je weten wat wij hierin voor je kunnen betekenen, neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!