We weten allemaal dat hosting belangrijk is, maar echt spannend vinden we het meestal niet. Als je je website onderbrengt bij een provider, mag je verwachten dat hij goed bereikbaar en snel is. Toch is dat lang niet altijd het geval. Helaas kom je daar meestal pas achter als het al te laat is: je website is traag, hapert en ligt er steeds uit.

Om dit soort problemen voor te zijn is het handig om je hosting provider met zorg te kiezen. Ga niet in op de eerste de beste aanbieding die voorbijkomt, maar hou een aantal dingen goed in de gaten.

Wat heb je precies nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt qua dienstverlening. Als je zelf weinig verstand hebt van techniek, is het ook verstandig erop te letten of de provider waar je mee in zee gaat een goede helpdesk heeft. Ook het platform waarop je website is gebouwd kan een criterium zijn bij het kiezen voor een bepaalde hosting partij. Is je website gebouwd in ASP.NET, dan is het logisch een provider te kiezen die verstand heeft van Microsoft. Zo zijn er allerlei factoren die een rol kunnen spelen.

Check, check en dubbelcheck

Wat je wensen ook zijn, realiseer je wel dat niet alle hostingbedrijven even professioneel zijn. Iedereen kan een mooie website maken en daarop de meest geweldige hosting services aanbieden. Check daarom altijd of een provider is ingeschreven te bij het handelsregister en lid is van het SIDN.

Voordat je in zee gaat met een provider is het ook altijd een goed idee om het bedrijf op te bellen en enkele vragen te stellen. Je merkt dan meteen of je te maken hebt met deskundige, vriendelijke medewerkers. Een goede klantenservice zegt een hoop over de kwaliteit van de algemene dienstverlening.

Goedkoop is duurkoop

Tenslotte zijn ook de kosten een belangrijk aspect van je zoektocht. Natuurlijk wil je niet teveel betalen! Het kan geen kwaad om verschillende partijen te vergelijken, maar staar je er niet blind op. Aan kwaliteit hangt altijd een prijskaartje!

Een website is het visitekaartje van je bedrijf. Als je site onveilig, traag of slecht bereikbaar is, kan je dat klanten kosten. Natuurlijk wil je dat voorkomen. Kies dus voor een goede hosting provider!