Waardevolle tips om meer grip op je inbox te krijgen.

De mailstroom waarmee we elkaar dagelijks overspoelen, is voor veel mensen een grote bron van stress. Wat moet je met al die mails? Zijn er mensen die echt alle berichten lezen waarop ze ge-cc’t zijn? Die tijd hebben om alle uitnodigingen en nieuwsbrieven in hun mailbox te openen? En wat te denken van de huidige trend van webshops en leveranciers om hun klanten bij elke stap in het proces per mail te voorzien van een update. Zijn er mensen die daar op zitten te wachten?

Van shared hosting tot (un)managed VPS. Alles over serverbeheer.

Hoe je website of applicatie er ook uitziet, uiteindelijk staat hij op een server die onderhoud nodig heeft! Er moet tenslotte iemand zijn die eventuele storingen verhelpt, rechten uitdeelt, nieuwe software en/of updates installeert en erop let dat de boel optimaal geconfigureerd is. Als bedrijf heb je de keuze hoe je je serverbeheer inricht. Om je te helpen hierbij een goede afweging te maken, zetten we de opties voor je op een rij:

Waardevolle tips om je website sneller te maken

Een goede performance is cruciaal voor het succes van je website. We zijn er inmiddels zo aan gewend meteen toegang te hebben tot allerlei informatie dat elke seconde telt. Meer dan twee seconden laadtijd is voor de meeste mensen al te veel. Ze haken af en gaan op zoek naar een website die wél meteen reageert. Dit geldt nog wel het meeste voor webshops. Online shoppers willen snel door het assortiment kunnen scrollen en zien wat er allemaal te koop is. Kost het teveel tijd, dan gaan ze op zoek naar een sneller alternatief.

De winterschilder voor je website

Een regelmatige check up van je website bevelen wij warm aan. Biedt je site nog precies wat je oorspronkelijk voor ogen had? Zijn er voortschrijdende technologische ontwikkelingen waarmee je online nog beter uit de verf kunt komen? Is alle content op je website nog actueel? Wij zetten een aantal belangrijke aandachtspunten die je in de periodieke toets van je website mee kunt nemen op een rij:

Hoe je misbruik van je mailadres voorkomt met SPF

Cybercriminelen zijn creatieve types. Zo maken ze vaak gebruik van een trucje om uit naam van gerespecteerde bedrijven en/of personen mails te versturen met daarin een link naar een phishing-site of malware. Dit wordt ook wel spoofing genoemd. Meestal kom je er niet eens achter dat je mailadres misbruikt is, maar het kan heel vervelende gevolgen hebben voor de mensen die de spam ontvangen. Bovendien kunnen ze jou of je bedrijf erop aankijken.Zij weten immers niet beter dan dat de mails van jou afkomstig zijn!

Het beveiligen van je Wordpress site is makkelijker dan je denkt!

Wordpress is meest gebruikte content management systeem voor de bouw en het beheer van websites. Deze populariteit brengt met zich mee dat het een geliefd doel is geworden voor hackers. Ook wanneer je site geen klantgegevens of creditcard-informatie bevat, zullen er pogingen worden ondernomen om binnen te komen. Simpelweg ‘omdat het kan’ voor de hobbyist, én omdat geautomatiseerde software op duizenden Wordpress-achterdeuren tegelijk klopt.

Hoe kies je de juiste provider?

We weten allemaal dat hosting belangrijk is, maar echt spannend vinden we het meestal niet. Als je je website onderbrengt bij een provider, mag je verwachten dat hij goed bereikbaar en snel is. Toch is dat lang niet altijd het geval. Helaas kom je daar meestal pas achter als het al te laat is: je website is traag, hapert en ligt er steeds uit.

Om dit soort problemen voor te zijn is het handig om je hosting provider met zorg te kiezen. Ga niet in op de eerste de beste aanbieding die voorbijkomt, maar hou een aantal dingen goed in de gaten.

 

5 Smart Tips voor op vakantie

Het is jammer maar waar. Ook op je vakantieadres liggen hackers op de loer. Terwijl jij zorgeloos van je vakantie geniet, loeren ze vanachter hun computer thuis op jouw gegevens. Wees dus alert, ook als je op reis bent. Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk. Met deze tips kan je weinig meer gebeuren:

1. Doe of je thuis bent

Voor je weggaat: maak een back up, zorg voor een goede anti-virus beveiliging, update de software op je devices en beveilig je apparaat met een pincode of wachtwoord. Doe wat je altijd al doet, maar dan ook echt ;-)

Een goede back up doet wonderen

Een reservekopie van je website, bestanden, systeem instellingen is onmisbaar. Zo’n back up is erg belangrijk! Voor je het weet heb je hem nodig. Je wordt gehackt, je server is defect, er ontstaat brand of je maakt zelf een fout waardoor er wat verloren gaat. In alle gevallen wil je geen kostbare informatie verliezen. De schade moet zo snel mogelijk hersteld worden zodat je weer gewoon aan het werk kunt. Een goede backup is daarbij cruciaal.

Het nieuwe werken was nog nooit zo makkelijk

Vaste kantoortijden en werkplekken zijn steeds minder vanzelfsprekend. Flexibiliteit is de nieuwe norm. We willen de vrijheid om ook thuis of onderweg te kunnen werken. Daarvoor moeten we overal en altijd een volledige, veilige werkomgeving tot onze beschikking hebben. Cloud computing maakt dit mogelijk. Via internet kun je altijd en overal inloggen op je desktop. Inclusief alle applicaties en gegevens die erbij horen. Ideaal!

Pages

© 2018 Computel Standby - Alle rechten voorbehouden  |