Faciliteiten datacenter Apeldoorn

In ons datacenter in Apeldoorn bieden wij u alle faciliteiten die u van een professioneel datacenter mag verwachten. Hieronder vindt u een globale opsomming van de aanwezige faciliteiten.

‘Groen’ datacenter

In december 2008 hebben we besloten om 1 hectare bos aan te planten om hiermee tegemoet te komen aan de CO2-uitstoot. Ons ‘internetbos’ hebben we in samenwerking met Staatsbosbeheer gerealiseerd. Daarnaast hebben we met onze energieleverancier afspraken gemaakt omtrent het leveren van ‘groene’ energie en hebben we geïnvesteerd in een free-cooling systeem. Dit systeem maakt optimaal gebruik van de buitentemperatuur om ons datacenter te koelen. Afgelopen jaar hebben we mede door bovengenoemde energiemaatregelen het label ‘groen’ datacenter verdient. Dit label is ons toebedeeld door enerzijds Nuon, onze energieleverancier en anderzijds door de organisatie Cleanbits.

Toegang

Wij bewaken continu de toegang tot ons datacenter. We maken gebruik van camerabewaking, opslag van camerabeelden, biometrische toegangscontrole, dynamisch logboek toegang en identificatie-tags. Alleen geauthoriseerde personen krijgen toegang tot ons datacenter, waarbij technische medewerkers van Computel standby staan.

Temperatuur

Onze free cooling en airconditioning units zorgen voor een constante temperatuur in ons datacenter. De temperatuur in het datacenter valt binnen de gestelde eisen van +18°C en +25°C. De temperatuur zal met maximaal 1,5°C per uur variëren. Via ons monitoringsysteem houden we 24 uur per dag, zeven dagen per week actief de temperatuur in de gaten.

Elektriciteit

In ons datacenter maken we gebruik van UPS-en van onze leverancier APC (American Power Conversion). APC is synoniem met kwaliteit, innovatie en toonaangevende service en ondersteuning.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in ons datacenter zal tussen 40% en 70% (niet condenserend) vallen.

Stof- en vuilvrij

Ons datacenter biedt u een stof- en vuilvrije omgeving. Bij de bouw hebben we ons laten adviseren door onze leverancier APC. Door onze keuze voor speciale vloertegels voor geconditioneerde ruimtes en de hoeveelheid onderdruk die onze cooling systemen genereren, kunnen we het datacenter binnen grenzen van redelijkheid stof- en vuilvrij houden.

Dataverbindingen

Wij bieden u vanuit ons datacenter internet access van 100Mbit/s. Via twee gescheiden glasvezelroutes wordt het internetverkeer gerouteerd naar onze locatie in Amsterdam aan de AMS-IX. Het internetknooppunt van Nederland. Via onze dubbel uitgevoerde Juniper routers (M7i) en firewalls (Juniper SSG) wordt het internetverkeer via onze peering partners verwerkt.

Fysieke toegang

Om toegang te krijgen tot ons datacenter wordt door ons een biometrische scan gemaakt op basis van vingerafdruk. Daarnaast ontvangt elke toegewezen persoon een toegangstag waarmee de alarminstallatie uit- en ingeschakeld kan worden. Elke toegangsactie wordt via onze camera’s gadegeslagen en opgeslagen op een externe recorder. Tevens wordt de logfile van de biometrische toegangscontrole extern opgeslagen.

Brandbeveiligingsvoorzieningen

We hebben gekozen voor een Early Warning-systeem dat een beginnende brand detecteert en meldt bij meerdere personen. Naast het Early Warining-systeem zijn er natuurlijk brandblusmiddelen aanwezig die verdere verspreiding moeten voorkomen.

© 2018 Computel Standby - Alle rechten voorbehouden  |