De meeste Microsoft gebruikers zijn inmiddels over op Windows 10. Zit je nog steeds Windows 7, dan raden we een upgrade sterk aan. Hoewel de oude versie vooralsnog werkt, wordt hij niet meer actief onderhouden. Daardoor kunnen er in de loop van de tijd veiligheidsrisico’s ontstaan.

Van overvol scherm naar virtuele bureaubladen

Maar dat is niet de enige reden waarom een overstap naar Windows 10 voor de hand ligt. De nieuwe Windows heeft een aantal nieuwe, handige features die altijd van pas komen. We lichten er een voor je uit: In Windows 10 kun je meerdere bureaubladen aanmaken waar je makkelijk tussen kunt switchen. Dat is perfect voor mensen die hun apps en documenten graag op het bureaublad bewaren omdat ze zonder al te veel klikken bij hun documenten en applicaties willen. Voor je het weet staat je scherm echter zo vol dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Het virtuele bureaublad is een goed alternatief. Hiermee kun je alle apps en documenten die je nodig hebt voor bepaalde klanten, werkzaamheden of projecten bij elkaar zetten en benaderen. Het komt er op neer dat je met meerdere beeldschermen werkt, terwijl je maar één fysiek scherm nodig hebt.

Zo werkt het

Om een nieuw bureaublad aan te maken, klik je de knop “Taakweergave”. Die staat in je taakbalk, rechts naast de zoekfunctie. Zodra je deze functie opent, zie je een overzicht van de beschikbare bureaubladen en krijg je de optie een nieuw blad aan te maken.

Onderin de taakbalk op je scherm zie je nu twee bureaubladen. Je kunt hiertussen switchen door erop te klikken of met sneltoets: Windows + Ctrl + pijltje. Wil je documenten of programma’s van het ene naar het andere bureaublad verplaatsen, dan kun je dat doen door ze aan te klikken en vervolgens te slepen naar de goede plek.

Tenslotte

Door gebruik te maken van virtuele bureaubladen hoef je minder te zoeken en te klikken. Zo kun je efficiënter werken en met meer plezier. Al met al een leuke nieuwe feature dus. Ons advies? Probeer het zelf en je zult merken hoe gemakkelijk het werkt.