Wanneer je een website hebt die complexer wordt, of (web)applicaties draait waar je van op aan moet kunnen, biedt de Virtual Private Server (VPS) uitkomst. De basis van een VPS is een fysieke server met veel CPU-kracht, intern geheugen en (SSD) opslag. Deze server wordt ‘opgeknipt’ in verschillende virtuele servers, welke je vervolgens individueel als VPS en daarmee als dienst afneemt. Afhankelijk van de toepassing die jij wenst, wordt een bepaalde hoeveelheid ‘kracht’ van de server gereserveerd. Computel biedt jou de ‘Managed VPS’ aan, waarbij je een werkende én beheerde server krijgt, waarover straks meer. Wij zetten de voordelen van een VPS op een rij:

Prestaties
Wanneer je een eenvoudige website wilt laten hosten, kies je doorgaans voor ‘shared hosting’. Hierbij deel je servercapaciteit met andere gebruikers. Wanneer jouw website groeit en steeds meer bezoekers verwerkt, zal de stap naar een VPS met krachtiger hardware al snel een logische blijken. De websiteprestaties zijn én blijven dan op een stabiel hoog niveau, ook omdat alleen jij en verder niemand van de server gebruikmaakt.

Veiligheid en continuïteit
Het beschikken over een VPS heeft ook op het gebied van veiligheid een streepje voor: je bent niet vatbaar voor hacks of ddos-aanvallen op andere websites die toevallig ook van jouw server gebruikmaken. Dit geldt ook voor de ‘reputatie’ van jouw server: wanneer buiten jouw schuld spam wordt verstuurd vanaf een website op de gedeelde server, kan dit consequenties hebben voor bijvoorbeeld de afhandeling van de mail die je zelf stuurt. Deze zou dan ook zomaar in een spam-box kunnen belanden… Nu wordt ook bij shared hosting gemonitord en direct gehandeld bij een aanval of spam, maar bij de VPS heb je simpelweg nooit last van wat er bij een ander fout gaat.

Schaalbaarheid
Zoals gezegd, neem je een VPS als dienst af. Zo hoef je niet te investeren in hardware, en kun je afnemen wat daadwerkelijk nodig is. Computel adviseert je over de basishoeveelheid geheugen, opslag en CPU-kracht die voor jouw toepassing(en) reëel is. Mocht dit krap blijken, dan kun je altijd opschalen. Ook andersom is mogelijk, waardoor je de kosten beheerst.

Volledig beheerd
Een VPS biedt je dus een betrouwbare, betaalbare en beheerde oplossing. Managed VPS van Computel houdt in dat je een werkende server geleverd krijgt, dat dagelijkse systeemback-ups wordt gemaakt, dat security- en OS-updates worden uitgevoerd, dat de server 24/7 wordt gemonitord én dat wij 24/7 bereikbaar zijn. Daarbij garandeert Computel 99,9% uptime, zonder dat je zelf omkijken hebt naar je server.

Wil je meer informatie over de Managed VPS-oplossingen van Computel? Bel ons dan op 055 – 577 28 90 en vraag naar Hans!